+

Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Ας το πούμε δυνατά και καθαρά. Οσοι αντιστάθηκαν στα μνημόνια (και στα τρία), όσοι βγήκαν στους δρόμους και στις πλατείες στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, όσοι διεκδίκησαν ένα καλύτερο μέλλον από αυτό που τους επιφύλασσαν οι επιτελείς της τρόικας, ήταν ξεκάθαρα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Με αφορμή τον θάνατο του Κάρολου Παπούλια, η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ./ΠΑΣΟΚ προσπαθούν για άλλη μια φορά να πάρουν ρεβάνς από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως από τις χιλιάδες των ανθρώπων που ξεσηκώθηκαν. Εγκαλούν (με πανομοιότυπες ανακοινώσεις) το κόμμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης πως τον Οκτώβρη του 2011, όταν οι διαδηλωτές κατέβαζαν τον Πρόεδρο από την εξέδρα της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, μιλούσε για «μια αυθόρμητη λαϊκή εκδήλωση ιερής αγανάκτησης και οργής αντάξια των καλύτερων αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας για εθνική αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία».

Είναι αυτό μομφή; Γιατί άραγε δεν υπερασπίζεται ευθέως ο ΣΥΡΙΖΑ τη στάση του εκείνη; Γιατί δεν απαντά «είμαστε κάθε λέξη» εκείνης της ανακοίνωσης; Γιατί επιδιώκει «προοδευτικές συνεργασίες» με εκείνους που ζητούν ακόμα εκδίκηση από τον λαό για τα δικά τους ανομήματα;