Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εργα και ημέρες του Οδυσσέα Ζώρα που δημιουργεί Πολιτική Ακαδημία Στελεχών της Ν.Δ. και παρευρίσκεται σε κομματικές εκδηλώσεις της Ν.Δ. (προαλείφεται για υπ. Παιδείας, αν…) δίπλα στον πρόεδρό της, που δεν συζητά τη μετατροπή των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμιο, που καλεί στην Κρήτη τη βασίλισσα της Ισπανίας, που χλευάζει τον πρωθυπουργό, που αποφασίζει να τιμήσει τον Γ. Στουρνάρα χωρίς καν να ενημερώσει τη Σύγκλητο.

Τον κ. Στουρνάρα αποφάσισε να βραβεύσει με το χρυσό μετάλλιο του Πανεπιστημίου Κρήτης ο πρύτανης (και πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων) Οδυσσέας Ζώρας. Η ανακοίνωση λέει τα εξής:

«Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα πραγματοποιήσει εκδήλωση, στο πλαίσιο του 23ου Διεθνούς Συνεδρίου Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Διεθνούς Χρηματοδότησης, με σκοπό να τιμήσει την Τράπεζα της Ελλάδος στο πρόσωπο του Διοικητή της, κ. Γιάννη Στουρνάρα. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας, θα απονείμει στο Διοικητή το χρυσό μετάλλιο του Ιδρύματος».

Η συγκεκριμένη βράβευση, που φυσικά δεν γίνεται σε ουδέτερο ή τυχαίο χρόνο αλλά λίγο πριν από τις εκλογές, αποτελεί προσωπική πρωτοβουλία του πρύτανη για την οποία όχι μόνο δεν ψήφισε αλλά ούτε καν ενημερώθηκε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου.

Κομματικός

Ο κ. Οδυσσέας Ζώρας αναδεικνύεται στον πιο κομματικό πρύτανη που πέρασε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Οδυσσέας Ζώρας είναι ο πρύτανης:

● Που δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να χλευάσει τον πρωθυπουργό στο πρόσωπο των φοιτητών του που διαμαρτύρονταν για την κατάσταση των εστιών («Αντε και πρωθυπουργοί όπως ο Τσίπρας» τους είπε τότε).

● Που δεν είχε κανένα πρόβλημα να δημιουργήσει μαζί με κομματικούς του φίλους την Πολιτική Ακαδημία Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας βάζοντας και τη δική του σφραγίδα (και άρα του Πανεπιστημίου) στη μεγάλη του κόμματος σχολή.

● Που διάλεξε να μπει σε ατέρμονη αντιπαράθεση με τον υπουργό Παιδείας αντί να αξιοποιήσει γρήγορα τους πόρους που διατέθηκαν για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων φοιτητών μετά τη φωτιά στις εστίες του Ηρακλείου. (Και που φυσικά δεν απάντησε ποτέ στις καταγγελίες του διοικητή της Πυροσβεστικής Ηρακλείου σχετικά με την έλλειψη πυρασφάλειας στο κτίριο της λ. Κνωσού.)

● Που απαξίωσε έστω και να βρεθεί στο ίδιο τραπέζι με τους εκπροσώπους της επιστημονικής επιτροπής για τη μετατροπή του ΤΕΙ Κρήτης σε Πανεπιστήμιο και φυσικά αρνήθηκε κάθε συζήτηση για τη δημιουργία ενός μεγάλου και ισχυρού εκπαιδευτικού ιδρύματος στην Κρήτη, βάζοντας εμπόδια και απειλώντας με προσφυγές ακόμα και για το brand name.

● Που έκρινε ότι η πιο ενδεδειγμένη διεθνής προσωπικότητα που μπορούσε να καλέσει για τον εορτασμό των 40 χρόνων του Πανεπιστημίου Κρήτης ήταν η πρώην βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία. Που δεν έχει κανένα πρόβλημα να παρακάθεται σε αμιγώς κομματικές εκδηλώσεις όπως η πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ν.Δ. στο Ηράκλειο δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

● Που σύμφωνα με πληροφορίες προαλείφεται για επόμενος υπουργός Παιδείας όταν και αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλθη εν τη βασιλεία του (αυτό το τελευταίο ίσως εξηγεί και όλα τα παραπάνω).

Και τώρα αποφάσισε να βραβεύσει τον Γιάννη Στουρνάρα, τον ίδιο που εισηγείται ιδιωτικοποίηση της Υγείας και Ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ. Κακώς βραβεύει τον κ. Στουρνάρα. Στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη έπρεπε να δώσει το μετάλλιο του Πανεπιστημίου, ώστε να καπαρώσει σίγουρα την υπουργική θέση.

(Κεντρική φωτογραφία: Φεβρουάριος 2017. Ο Κυρ. Μητσοτάκης ξεναγείται στο  Αρχαίας Ελεύθερνας. Πίσω του ο πρύτανης, Οδυσσέας Ζώρας).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 31.05.2019