+

Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΛΟΓΟΤΥΠΟ

Μια προκλητική λαθροχειρία διέπραξαν οι θιασώτες της… καθαρότητας της κρητικής φυλής που διοργανώνουν εκδήλωση μίσους εναντίον των μεταναστών στο λιμάνι της Σούδας.

Μια προκλητική λαθροχειρία διέπραξαν οι θιασώτες της… καθαρότητας της κρητικής φυλής που διοργανώνουν εκδήλωση μίσους εναντίον των μεταναστών στο λιμάνι της Σούδας.

«Ολοι οι Κρητικοί γινόμαστε μια γροθιά και λέμε όχι στην αποβίβαση λαθρομεταναστών» γράφει η αφίσα στο κάλεσμά τους, αλλά το μόνο λαθραίο είναι το logo που μόστραραν φαρδιά πλατιά.

Η αφίσα της εκδήλωσης

«Εντυσαν» την αφίσα για την εκδήλωσή τους με το λογότυπο μιας τοπικής εταιρείας ειδών ένδυσης στην Κρήτη, της «The Cretan», που τα τελευταία χρόνια δημιουργεί t-shirts με κρητική θεματολογία, κυρίως από την ντοπιολαλιά του νησιού.Advertisement

Eνα t-shirt της «The Cretan»

«Από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε πήραμε θέση ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό! Τώρα χρησιμοποιούν κάποιοι το σήμα μας, χωρίς φυσικά την άδειά μας, σε μια τέτοια εκδήλωση. Και φυσικά είμαστε απόλυτα αντίθετοι» αναφέρουν οι ιδιοκτήτες της εταιρείας στη σελίδα τους στο facebook, πηγαίνοντας, ευτυχώς, κόντρα και στους νόμους του εμπορίου που λένε ότι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο.

Και πράγματι, μάλλον θα χάσουν αρκετούς πελάτες το επόμενο διάστημα, τουλάχιστον από τη συγκεκριμένη συνομοταξία ανθρώπων, αφού την ανακοίνωσή τους ακολούθησε καταιγισμός υβριστικών σχολίων που αμφισβητούσε την… κρητικοσύνη και τον πατριωτισμό τους.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 29.04.2020