+

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;

Ανακοινώσεις, πανηγυρισμοί, ρεπορτάζ πλημμυρισμένα στο πετρέλαιο και τίγκα στο φυσικό αέριο, ο Ευαγγελάτος έφτασε μέχρι κάτω στα 3.000 μέτρα σε τηλεοπτικό σκάφανδρο για συναντήσει τον πλούτο που έρχεται για τη χώρα.

Παραμυθάκι για να ζεσταίνονται από τώρα μικρά και μεγάλα παιδιά στις κρύες νύχτες του χειμώνα που έρχεται. Και φυσικά ο Μητσοτάκης που κατάφερε ως ένα βαθμό να αλλάξει την ατζέντα στα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα, που τώρα μιλούν για τις εξορύξεις αντί για τις υποκλοπές εις βάρος του μισού υπουργικού συμβουλίου.

Και από την άλλη όσοι ανησυχούν. Τα κινήματα, το πανελλαδικό συντονιστικό των οικολογικών φορέων, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, τα κόμματα της Αριστεράς και των Πρασίνων, εντός και εκτός βουλής, η προσφυγή στο ΣτΕ (που δεν έχει ακόμα βγάλει απόφαση αλλά παρόλα αυτά οι έρευνες ξεκίνησαν).

Οι καταγγελίες σε διεθνή οικολογικά φόρα, η σύγκριση με την υπόλοιπη Μεσόγειο (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία) που έχει απαγορεύσει ρητά τις εξορύξεις στις θάλασσές της, ακόμα και οι επισημάνσεις στη σύνοδο του ΟΗΕ ότι δεν βγάζει πουθενά η εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ κύριε;

Που είναι παιδιά ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα αυτό; Ειδικά στην Κρήτη. Οι τοπικές οργανώσεις και οι νομαρχιακές επιτροπές; Καλά τα καζάνια και οι μαζώξεις αλλά το θέμα σας αφορά;

Από τους Καλούς Λιμένες (αν δεν το πήρατε χαμπάρι) ξεκίνησε τις έρευνες το πλοίο, όλο το νότο του νησιού σαρώνει με ανυπολόγιστες συνέπειες προς το παρόν στη θαλάσσια ζωή και αργότερα ίσως στον τουρισμό, στην αλιεία κτλ.

Σας αφορά το θέμα;

Το μόνο που ξέρουμε μέχρι τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ (της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας βεβαίως…) είναι πως ένα μήνα πριν τις εκλογές του 2019 έφερε τις εξορύξεις στην Κρήτη (Με υπογραφή Σταθάκη στις συμβάσεις υπό το βλέμμα Τσίπρα και Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάϊατ).

Κατόπιν, όταν λίγους μήνες μετά έφερε η ΝΔ τις ίδιες συμβάσεις προς ψήφιση στη βουλή, ψήφισε «παρών». Από εκεί και μετά το χάος. Θα μας πει κανείς;

Είστε υπέρ, είστε κατά, τι είστε τέλος πάντων;

Η μήπως άσε πρώτα να ψηφίσει ο λαός «προοδευτικά» και μετά θα τις κάνουμε όλες τις δουλειές όπως πρέπει;

Δημοσιεύθηκε στο Cretanews.gr στις 11.11.2022