Το μεγάλο παραμύθι της αυτοδύναμης ανάπτυξης της Γρεκίας του 1015!
— Ιστορικό παραμύθι μόνο για μεγάλους.
Μια φορά κι έναν καιρό…πριν πολλά πολλά χρόνια, τουλάχιστον χίλια χρόνια πριν, κάποιος Γιόχιμ Φον Ρίμπεντροπ βεζίρης Εξωτερικών του μπεηλικίου των Ναζιδίων προτείνει ένα «Λερναίο Εμιράτο» με κατάργηση των συνόρων, ενιαίο νόμισμα και κεντρική Τευτονική εξουσία, που θα περιλαμβάνει τις χώρες της γηραιάς—από τότε—Λερναίας ηπείρου. «Η ενοποίηση της Λερναίας είναι μια νομοτελειακή εξέλιξη» γράφει.
Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του μορφώματος οφείλεται στο Γ’ Βασίλειο των Τευτόνων υπό την ηγεσία κάποιου Αδόλφου και τις μυστικές υπηρεσίες του αυτοκράτορα της Αλβιώνας. Αυτή η ιδέα προχώρησε σύμφωνα με τα σχέδιά τους από τους κληρονόμους τους και στην αρχή υλοποιήθηκε σαν «Εμιράτο—ΕΟΚ» και στη συνέχεια ενηλικιώθηκε σαν «Εμιράτο—Λερναία Ένωση»(ή ΕΕ).
Σε αυτό το Εμιράτο της Λερναίας Ένωσης, σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο του μπεηλικίου των Ναζιδίων, δημιουργήθηκε ένα ενιαίο νόμισμα, ο Λερναιοπαράς. Πολλά μπεηλίκια με αδύναμες οικονομίες υπέφεραν, επειδή δεν είναι δυνατόν να ρυθμιστεί τίποτα με βάση τον πληθωρισμό, επειδή ξαφνικά τα πάντα ήταν συνδεδεμένα με τον Λερναιοπαρά. Για παράδειγμα, αν μέχρι τότε το μπεηλίκι της Γρεκίας μπορούσε να ρυθμίσει τόσο τις εσωτερικές όσο και τις εξωτερικές οικονομικές της σχέσεις με τη βοήθεια του εθνικού της νομίσματος, του δραχμακούρου, τώρα με τον Λερναιοπαρά δεν μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο…
Η Γρεκιάνικη κρίση οφειλής
Ευτυχώς υπάρχουν πάντα καλοί φίλοι, όπως οι φίλοι μας οι κομιστάδες του Εμιράτου της Λερναίας Ένωσης, και δεν μας αφήνουν να χαθούμε. Μας προσφέρουν Μεμοράντουμ (ή μνημόνια στα γρεκιάνικα), που σημαίνει ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του μπεηλικιού, κατακρήμνηση των εργατικών δικαιωμάτων, διάλυση του συστήματος υγείας, της παιδείας κ.α.π. για το καλό μας… βεβαίως, βεβαίως! Και χάριν σε αυτούς τους φίλους μας φτάσαμε στην «Γρεκιάνικη κρίση οφειλής»!
Αλλά επειδή δεν αντέχει και πολύ τέτοιες νοσηρές καταστάσεις ο αυτόχθων κάτοικος της Γρεκίας, αποφάσισε να δοκιμάσει «πρώτη φορά αριστερά με ολίγη από καμμένο συνεργάτη»…
Ένας από αυτούς που έζησε από πολύ κοντά και πολύ ενεργά στο πρώτο εξάμηνο του σωτήριου έτους 1015 την «Γρεκιάνικη κρίση οφειλής», προσπαθώντας πραγματικά να βοηθήσει την Γρεκία «να τα βγάλει πέρα» με την Λερναίικη Τρόικα που έκλεβε τα λεφτά του κοσμάκη, ήταν ο ηγέτης της Ρουσλάντιας, Ρεΐζ Εφέντης Βολόντια Βολοντιμίροβιτς! Ακριβώς, αυτός, ο γνωστός! Στο τέλος βέβαια, όπως ακριβώς και ο γρεκιάνικος λαός, έπαθε κι αυτός… κο… κο… «Τσίπρα»!
Μοιάζουν να έχει περάσει χιλιετία ολόκληρη από τότε…
Πρώτη φορά αριστερά
Όπως λένε οι ιστορικοί παραμυθάδες, το πρόγραμμα της Σελανίκ (γνωστή και ως συμπρωτεύουσα)περιλάμβανε την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την επανεκκίνηση της οικονομίας, εθνικό σχέδιο για την ανάκτηση της εργασίας και μεταρρυθμίσεις για το θεσμικό και δημοκρατικό μετασχηματισμός της δημόσιας διοίκησης στην Γρεκία.
Στις εκλογές για τη γερουσία της Γρεκίας,στα μέσα του μήνα Γαμηλιώνα (25ηΓενάρη) 1015, ο Ροζούλης έλαβε το36,34%των ψήφων (149 έδρες) και ακολούθησαν η Γαλαζούλα με 28,81%(76 έδρες), η Μαυρούλα με 6,28%(17 έδρες), το Ποτάμι με 6,05% (17 έδρες), το Κατακκόκινο με 5,47% (15 έδρες), οι Ανελκυστήρες με 4,75% (13 έδρες) και το Πρασουνούτσικο με 4,68% (13 έδρες). Δύο ημέρες μετά ορκίστηκε η κυβέρνηση του χαλίφη Σηξέλα με τη στήριξη Ροζούλη και Ανελκυστήρων .«Πρώτη φορά αριστερά»! Οι ημέρες της ευφορίας και της ελπίδας ξεκίνησαν.
Ένα μήνα μετά, μιλώντας στην Συνέλευση των Γερουσιαστών του Ροζούλη, ο αρχηγός Σηξέλα τόνιζε: «Δεν μπορούν πια να συμπεριφέρονται στην Γρεκία σαν να είναι χώρα αποικία»… «Γιατί, για πρώτη φορά, η Γρεκία έχει δική της φωνή. Φωνή που ακούγεται και στους δρόμους της Λερναίας, μέσα στα λερναίικα φόρα γιατί οι εκπρόσωποι της Γρεκίας εκεί, όσο κι αν πιέζονται, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια δε λένε ναι σε όλα. Για πρώτη φορά λένε και όχι. Και το εννοούνε το ΟΧΙ».
Ομπέης Οικονομικών Σηκαφυοράβ (με ένα κ) δήλωνε στη Γρεκιάνικη Γερουσία:
«Επιτέλους, κάποιος πρέπει να πει «όχι». Έπεσε πάλι στη μικρή Γρεκία ο κλήρος να πει αυτό το «όχι». Φαίνεται το έχει η μοίρα µας»…
Τι έκανε η«πρώτη φορά αριστερά» λοιπόν, έχοντας λαϊκό έρεισμα;
•από τον μήνα Ανθεστηριώνα (20 Φλεβάρη)νομιμοποιεί τα Μεμοραντουμλάρ (Μνημόνια), στη Λερναία-Ομάδα(Eurogroup)με την Λερναϊκή Τρόικα και συμφωνεί στην παράτασή τους.
• στη συνέχεια έστειλε διάφορους δερβεναγάδες σε όλον τον κόσμο—από την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, τις χώρες του Κόλπου κλπ—, για να… πουλήσει «γρεκιάνικα ομόλογα» για ζεστό παρά! (Βεβαίως, βεβαίως, με… τρομακτικού ύψους προμήθειες και μίζες).
Ο Σηξέλα ζητά από τον μπέη Οικονομικών την περίφημη «Ειδική Έκθεση Εξόδου από την Λερναία ζώνη», την οποία και συντάσσει η «ομάδα του Σηκαφυοράβ» με συντονιστή τον ειδικό σύμβουλο και προσωπικό του φίλο, Τζέιμς(James K. Galbraith), Νεοαλβιωνιστή Οικονομολόγο και προφέσορα στο Πανεπιστήμιο της άγριας δύσης(University of Texas at Austin).
Στροφή στο Σεράι του Μόσκοβα
Όταν δεν μπόρεσαν να καταφέρουν τα προσδοκώμενα, και η Λερναϊκή Τρόικα έβαζε κι άλλο σαπούνι στη θηλιά της Γρεκίας και ταυτόχρονα την έσφιγγε, η «πρώτη φορά αριστερά» αποφάσισε να δοκιμάσει και προς τον Μόσκοβα μεριά… Το Σεράι του Μόσκοβα παρακολουθούσε, βέβαια, με μεγάλο ενδιαφέρον το δράμα στο μπεηλίκι του αδελφού γρεκιάνικου λαού. Η μακραίωνη φιλία που συνέδεε τους δυο λαούς έπαιξε σημαντικό ρόλο στη σύγχρονη Ρουσλάντικη σκέψη για την Γρεκία. Οπότε άμεσα και πρακτικά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.
Ο μπέης Βιομηχανίας κι Εμπορίου της Ρουσλάντιας Ντένις(Денис Валентинович Мантуров) κάλεσε επίσημα αντιπροσωπία του γρεκιάνικου κουβέρνου στον Μόσκοβα.
•Τον μήνα Ελαφηβολιών (26 Μάρτη) ο Σηκάθατς (Giorgos Stathakism), τότε μπέης Ανάπτυξης και Εθνικής Οικονομίας, ορίζεται επικεφαλής της γρεκιάνικης αντιπροσωπίας, έχοντας παραμάσχαλα μια ευρύτατη ατζέντα. Ο Ντένις του είχε προγραμματίσει να συναντήσει, επίσης, και άλλους μπέηδες και πασάδες της ρουσλάντικης οικονομίας.
Ο Σηκάθατς φοβήθηκε (ίσως την γνωστή ρουσλάνικη αρκούδα;), κωλώνει και ακυρώνει το ταξίδι του την τελευταία στιγμή! Έπρεπε τελευταία στιγμή να βρεθεί ένας γενναίος, και βρέθηκε! Ο Πάνος Σηνάζαφαλ (Panagiotis Lafazanis), τότε μπέης Ενέργειας. Βέβαια επειδή τον φοβόταν ο Σηξέλα (ίσως λόγω του παρελθόντος του Πάνου κοντά στον Βοεβόδα Χαρίλαοτου έδωσε ρητή εντολή, για να… μην τσατιστούν οι φίλοι μας της Λερναίικης Τρόικας, να παραμείνει στα ενεργειακά θέματα κι όχι στην πλήρη ατζέντα… Μάλιστα για να αντισταθμίσει τα πράγματα ο Σηξέλα, στέλνει ταυτόχρονα στην Ουάσιγκτον τον καμμένο συνέταιρό του Γιαντί Εφέντη των Ανελκυστήρων. (Αν το λησμόνησε η αδύνατη μνήμη σας να σας θυμίσω πως ήταν τότε που ο συνεργάτης Γιαντί Εφέντης πρότεινε στους Νεοαλβιωνιστές να πάρουν το Αντά Κάρπατο για στρατιωτική βάση!)
Έτσι ο μπέης Σηνάζαφαλ τον μήνα Ελαφηβολιώνα (29 Μάρτη) βρέθηκε, κουκουλωμένος καλά, και φορώντας ουσάνκα (ушанка) στο κεφάλι για να μην κρυώσει, στον Μόσκοβα. Με έκπληξη, τόσο γι΄ αυτόν όσο και τη συνοδεία του, έγινε δεκτός με μεγάλες τιμές και παραβρέθηκε σε πολύ σοβαρές συναντήσεις. (Μάλλον ενθουσιάστηκε κι έγραψε στο χιόνι τις εντολές του χαλίφη του, γιατί εκτός από τους ομολόγους του στον τομέα της ενέργειας, συναντήθηκε και με κορυφαίους ανθρώπους του Ρεΐζ Εφέντη Βολόντια Βολοντιμίροβιτς υπεύθυνους σε πολύ σημαντικές θέσεις). Ο μπέης Σηνάζαφαλ είναι πράγματι έξυπνος άνθρωπος κι αντιλαμβάνεται ότι οι συνομιλητές του προτείνουν στην «πρώτη φορά αριστερά» ένα ολοκληρωμένο σχέδιο βιωσιμότητας για την Γκρέκια, που περιλαμβάνει:
• άμεση υλοποίηση τεράστιων έργων υποδομής στην Γρέκια, με εγγυημένη από τη ρουσλάντικη πλευρά την παχυλή χρηματοδότηση,
• την αναβάθμιση της Γρεκίας, σε ρόλο «νότιας εισόδου στο Εμιράτο της Λερναίας Ένωσης», όλων των εμπορικών δρόμων από την Λερναία-Ασία,
•προνομιακό φυσικό αέριο προς Αυσονία(Repubblica Italiana), Νότια και Κεντρική Λερναία. (ΗρουσλάντικηГазпром (Γκαζπρόμ)θα έδινε στηνΓρεκία63 δις κυβικά το χρόνο για διακίνηση!)
•μέσω συμφωνίαςτηςРоснефть (Ροσνέφτ,—θυγατρική του ρουσλάνικου κολοσσού εξαγωγής και διακίνησης υδογονανθράκων Роснефтегаз—Ροσνέφτεγκαζ) με τα Γρεκιάνικα Πετρέλαια (ΕΛΠΕ).Θα έδιναν πετρέλαια και πετρελαιοειδή—ακόμα και για μεταφορά στις περιοχές του Μαγκρέπ, Σαχάρας, και της κοιλάδας του Νείλου.
•Εκσυγχρονισμός των Γρεκιάνικων Σιδηροδρόμων στοχεύοντας στο να καταστεί η Γρεκία διπλό κομβικό κέντρο διακίνησης στους μεγάλους εμπορικούς άξονες Ανατολής— Δύσης και Βορρά — Νότου. Η πρόταση περιλαμβάνει την πλήρη ηλεκτροκίνηση κι αυτοματοποίηση τεχνολογίας αιχμής του σιδηρόδρομου, νέες γραμμές ταχείας κυκλοφορίας για τη διασύνδεση με Ακουίνκο (Budapest), Νόβα Ρόμα (Κωνσταντινούπολη)με τη«σιδηροδρομικήvia Egnatia»,αλλά και προς τα λιμάνια του Εύξεινου Πόντου.
•Μεγάλες βιομηχανικές παραγωγικές επενδύσεις στην Γρεκία, όπως ενδεικτικά αναφέρθηκαν λιπάσματα κι αμμωνία στην Σκαβάλλα( Kavala), μέχρι πετροχημικά στη Σελανίκ(Θεσσαλονίκη)ή τον Βοώτη(Βοιωτία).Ακόμα η πρόταση περιλάμβανε επενδύσεις για παραγωγή σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού (μηχανές και βαγόνια) στον Πορθμαία (Πειραιά) ή τον Θρία (Θριάσιο πεδίο)…
• Μεγάλες επενδύσεις στον τουρισμό, αξιοποιώντας το φυσικό κάλος αλλά και την ιστορία της χώρας, που οι αδελφοί Ρουσλάντιοι γνωρίζουν πολύ καλά.
Επίσης, στο σχέδιο βιωσιμότητας για την Γρεκία προβλεπόταν—εκτός από την παραγωγική ανασυγκρότηση— άμεσα μετρητά στο χέρι(η πιο χαρμόσυνη αναγγελία για το γρεκιάνικο κουβέρνο της «πρώτης φοράς αριστεράς»), που θα ξεπερνούσαν τα20—25 δις μέσα στο1015που θα προερχόταν από:
•προπληρωμή των «τελών διέλευσης» για το φυσικό αέριο προς τα Λερναία Εμιράτα, για τα πρώτα 15 χρόνια,
• έναντι των έργων υποδομής, χαμηλότοκο άμεσο δανεισμό από τις κρατικές ρουσλάντικες τράπεζες,
•χαμηλότοκο δανεισμό από την τράπεζα τωνБРИКС (BRICS στα γρεκιάνικα)
και την Евразийский банк развития • ЕАБР (Ευρασιατική Αναπτυξιακή Τράπεζα)!
Ο μπέης Σηνάζαφαλ πραγματικά ενθουσιασμένος ρώτησε «Και πως ξεκινάμε για όλα αυτά;» Οι Ρουσλάντιοι του είπαν «σκεφτείτε τα κι αν πραγματικά σας ενδιαφέρουν, να έρθει ο χαλίφης Σηξέλα στον Μόσκοβα να τα συμφωνήσει επίσημα με τον Ρεΐζ Εφέντη Βολόντια Βολοντιμίροβιτς και να δεσμευτούμε με διμερείς συμφωνίες».
Ήταν μήνας Ελαφηβολιώνας (31 Μάρτη)του σωτήριου έτους1015!
Ο χαλίφης Σηξέλα στον Μόσκοβα
Ο μπέης Σηνάζαφαλ επιστρέφει ενθουσιασμένος και μιλάει με τον χαλίφη Σηξέλα. Με πρόσκληση του Ρεΐζ Εφέντη Βολόντια Βολοντιμίροβιτς την επόμενη βδομάδα, (8Απρίλη), ο Σηξέλα μαζί με τους μπέηδες Εξωτερικών Νίκο Αϊζτόκ, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνο Σηνάζαφαλ, την αναπληρώτρια μπέισα Οικονομικών Νάντια Ηνάβαλαβ, τον ντελάλη της Αυλής Γαβριήλ Ηδιραλλεκας κι όλο το σόι, φτάνει στον Μόσκοβα. Η επίσκεψη προσκαλεί δυσαρέσκεια στηVille de Bruxelles.Ο χαλίφης της «πρώτης φοράς αριστεράς» συμφωνεί και δεσμεύεται σε όλα. Ο δικός μας στις «κατ’ ιδίαν» συζητήσεις με τον Βολόντια Βολοντιμίροβιτς του ζήτησε και κατιτίς παραπάνω, όπως «κάθε δυνατή βοήθεια στη διαπραγμάτευση με το Λερναίο Εμιράτο και το Παράφονού (IMF)» και «πιθανή βοήθεια, αν για οποιοδήποτε λόγο η Γρεκία χρεωκοπήσει ή βγει ή την διώξουν από τον Λερναιοπαρά»! Ο Ρουσλάντιος Ρεΐζ Εφέντης του υποσχέθηκε να μιλήσει προσωπικά στην αρχηγό των Τευτότων Λεκρέμ (Angela DorotheaMerkel) και τον αρχηγό των Φράγγων Τνάλο (François Gérard Georges Nicolas Hollande). Ο Ρουσλάντιος Ρεΐζ Εφέντης δεσμεύτηκε σε αυτό, αν και συμβούλεψε ότι η Γρεκία θα ήταν περισσότερο σαν σύμμαχος, μέσα κι όχι έξω από το Εμιράτο της Λερναίας Ένωσης.
Και… συγκινημένος ο δικός μας, αν θυμάστε, τα ανακοίνωσε σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Βολόντια Βολοντιμίροβιτς.
Τι έγινε, λοιπόν, από όλα αυτά;
Οι Ρουσλάντιοι ετοίμασαν:
• τις συμφωνίες με την Gazprom για εγγυημένες ποσότητες αερίου μέχρι τα γρεκιάνικα σύνορα, για την μεταφορά του στα Λερναία Εμιράτα.
•τις μελέτες και τα σχέδια για τον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου (Южный поток) με μηδενική χρηματοδοτική γρεκιάνικη συμμετοχή,
• τις γραπτές προτάσεις των ρουσλαντέζικων τραπεζών για τον χαμηλότοκο δανεισμό της Γρεκίας
• τις γραπτές προτάσεις της τράπεζας των БРИКС (BRICS) για τον χαμηλότοκο δανεισμό της Γρεκίας, συνοδευόμενη από πρόταση να μπει η Γρεκία μέτοχος στην Τράπεζα των БРИКС για να έχει καλύτερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση,
• τη συμφωνία ανάμεσα στην Роснефть(Rosneft) και τα Γρεκιάνικα Πετρέλαια (ΕΛΠΕ),
• τις συμφωνίες για τα μεγάλα έργα και τον εκσυγχρονισμό των Γρεκιάνικων Σιδηροδρόμων (ΟΣΕ).
Αξέχαστα θα μας μείνουν τα πηγαινέλα του μπέη Χρήστου Ηζτρίπς (Christos Spirtzis)…
Δερβέναγες και συμβουλάτορες του Βολόντια Βολοντιμίροβιτς, ρουσλάντιοι μπέηδες, μεγάλες αντιπροσωπείες του μπεηλικίου πηγαινοέρχονται από Μόσκοβα – Αθήνα. Άλλοτε επίσημα κι άλλοτε ινκόγκνιτο…
Μέσα σε τρεις μήνες πήγε άλλη μια φορά ο χαλίφης Σηξέλα στο Μόσκοβακι ο Βολόντια Βολοντιμίροβιτς ήρθε στην Γρεκία, ενώ προσωπικά συνομίλησαν με ταχυδρομικά περιστέρια τουλάχιστον επτά φορές! Ο χαλίφης Σηξέλα ταξιδεύει ξανά στη Ρούσλαντια και λαμβάνει μέρος στο Διεθνές Οικονομικό Forum της Αγ. Πετρούπολης(Петербургский международный экономический форум).
Επιπλέον, ο Βολόντια Βολοντιμίροβιτς μιλάει προσωπικά με την αρχηγό των Τευτότων Λεκρέμ για την «αναδιάρθρωση της γρεκιάνικης οφειλής με νέο ομόλογο, από πηγές έξω από το μηχανισμό του Εμιράτουτης Λερναίας Ένωσης και χωρίς Μεμοράντουμ». Μάλιστα (λόγω της φιλικής σχέσης που είχε με την Λεκρέμ), ήταν τόσο σίγουρος, ώστε πρότεινε στον Σηξέλα να κάνει μια βόλτα στο πάρκο με την Άγκελα για να συμφωνήσουν.
Για τον αρχηγό των Φράγγων Τνάλο είπε στον Σηξέλα να μην ανησυχεί, γιατί το κλειδί είναι η Άγκελα!
Αμέσως άρχισαν να έρχονται στην γρεκιάνικη μεγάλη Πύλη πρώην Τεύτονες μπέηδες και Τεύτονες παρατρεχάμενοι να ξενυχτούν στην Πύλη (Μαξίμου) για να βρουν τρόπο για την «αναδιάρθρωση της οφειλής».
Η γρεκιάνικη πλευρά του κουβέρνου των Ροζούληδων – Ανελκυστήρων τι έκανε;
Για όλα όσα συμφωνήθηκαν δεν έγινε ούτε ένα πρακτικό βήμα! Μόνο προφάσεις και δικαιολογίες για γέλια και για κλάμματα… Καλύτερα να μην αναφερθούμε αναλυτικά γιατί κανένας σοβαρός αναγνώστης δεν θα πιστέψει τις απίστευτες δικαιολογίες του παραμυθιού που πούλησαν. Σκέτη κοροϊδία!
Προχωρώντας ακόμη παρακάτω στην κατρακύλα, η «πρώτη φορά αριστερά» δεν έμεινε άπραγη.
Ο Νίκος Σαϊζτόκ αφού εγκρίνει τις ΝΑΤΟικές στρατιωτικές ασκήσεις στα σύνορα της Ρουσλάντιας, ψηφίζει και την πρόσκληση του ΝΑΤΟ σεСеверна Македонија (Βόρ. Μακεδονία), Црна Гора(Μαυροβούνιο),Moldova(Μολδαβία)και საქართველო,(Γεωργία)να γίνουν μέλη της λυκοσυμμαχίας.
Ο καμμένος συνεργάτηςΓιαντί Εφέντηςτων Ανελκυστήρων προσφέρει όποιο νησί ή έδαφος της Γρεκίας θέλουν οι Νεοαλβιωνιστές για να εγκαταστήσουν βάσεις και πυραύλους κατά της Ρουσλάντιας.
Ο ίδιος ο χαλίφης Σηξέλα υπερψηφίζει τις κυρώσεις κατά της Ρουσλάντιας στο Εμιράτο της Λερναίας Ένωσης!
Το «Όχι» του γρεκιάνικου λαού
Το δραματικό τέλος γράφτηκε μετά το Δημοψήφισμα που ο γρεκιάνικος λαός βροντοφώναξε ΟΧΙ με 61,31%.Για την ιστορία, την επιτροπή υποστήριξης του ΝΑΙ συγκρότησαν η «Γαλαζούλα», το «Πρασινούτσικο., το «Ποτάμι», κάτι που ονομάστηκε «ΔΗΜΑΡ», η «Δημιουργία Ξανά»(!)και το «Κίνημα Δημοκρατικών Σοσιαλιστών» του αποχωρήσαντος από το Πρασινούτσικο, Γιωργάκη Υοερδνάπαπ (George JeffreyPapandreou).
Η επόμενη μέρα «ενός περήφανου όχι στην υποτέλεια, στην αναξιοπρέπεια, θα είναι μια μέρα που θα βρει τη χώρα μας με πολύ πιο ενισχυμένη τη διαπραγματευτική της δυνατότητα, αλλά θα είναι ταυτόχρονα και η ώρα της αλήθειας για του πιστωτές. Θα είναι η ώρα που θα καταλάβουν ότι η Γρεκία δεν πρόκειται να παραδοθεί, ότι η Γρεκία δεν είναι παιχνίδι που τελείωσε», δήλωνε ο χαλίφης Σηξέλα.
Χαρακτηριστικά ο πρώην μπέης οικονομικών Σηκαφυοράβ (με ένα κ)έγραψε στο βιβλίο του «Ενήλικες στο Δωμάτιο» για την νύχτα του Δημοψηφίσματος: «Καθώς περνούσα την κύρια είσοδο του Μαξίμου, οι μπέηδες και παρατρεχάμενοι που συνάντησα φαίνονταν μουδιασμένοι, λες και είχαν μόλις υποστεί βαριά εκλογική ήττα. Η παρουσία μου τους έκανε ακόμα νευρικότερους. Ο Σηξέλα, μου είπαν, βρισκόταν σε συνάντηση με τον Σουλτάνο της Δημοκρατίας στο γειτονικό Σουλτανικό Μέγαρο και θα με δεχόταν αργότερα. Έτσι, περίμενα στην αίθουσα συσκέψεων με τους υπόλοιπους υπουργούς, παρακολουθώντας τα τελευταία αποτελέσματα στις οθόνες. Όταν εμφανίστηκε το τελικό ποσοστό στην οθόνη, 61,35% υπέρ του ΟΧΙ με ποσοστό συμμετοχής το εντυπωσιακό 62,5%, πετάχτηκα από την καρέκλα μου σηκώνοντας πανηγυρικά τη γροθιά στον αέρα. Τότε, κοιτάζοντας γύρω μου, συνειδητοποίησα ότι ήμουν ο μόνος στο δωμάτιο που πανηγύριζε»!
Οι πανηγυρισμοί του λαού και των υποστηρικτών του «Όχι» δεν κράτησαν παρά ώρες… Νωρίς το πρωί της πρώτης μέρας του Σκιροφοριώνα (Δευτέρας 6 Ιούλη) ο Σηκαφυοράβ (με ένα κ) παραιτήθηκε και τη θέση του ανέλαβε ο Ευκλείδης Σοτωλάκαστ (Euclid Tsakalotos).
Τελευταία ελπίδα στον Μόσκοβα
Μια μέρα μετά το δημοψήφισμα, ο Σηξέλα ζήτησε τηλεφωνικά από το Ρουσλάντιο Ρεΐζ Εφέντη, εκείνος δέχτηκε, και την επομένη, στην αρχή του μήνα Εκατομβαιώνα (7 Ιούλη)1015, κορυφαίο στέλεχος του κουβέρνου της «πρώτης φοράς αριστεράς», βρίσκεται στον Μόσκοβα για επείγουσες συζητήσεις. Το θέμα;
Το επείγον σχέδιο εφοδιασμού και λειτουργίας της γρεκιάνικης κοινωνίας σε περίπτωση εξόδου της χώρας από τον Λερναιοπαρά και τύπωμα του νέου γρεκιάνικου νομίσματος στο Ρουσλάντικο κρατικό νομισματοκοπείο(Российский государственный монетный двор)! Είχε προηγηθεί κι άλλη επίσκεψη Γρεκιάνου εμπειρογνώμονα στον Μόσχοβα κατά την οποία είχαν συζητηθεί θέματα, όπως οι προδιαγραφές και ο τρόπος παράδοσης για τις μήτρες εκτύπωσης, οι προδιαγραφές του χαρτιού, οι ποσότητες εκτύπωσης ,η μεταφορά στην Γρεκία με ειδικά μεταγωγικά στην Ελευσίνα, η φύλαξη αποθεμάτων σε θησαυροφυλάκια στη Ρουσλάντια κλπ.
Επίσης ο Γρεκιάνος επίσημος συζητάει και συμφωνεί και για άλλα προβλήματα της μεταβατικής περιόδου κατά την αλλαγή του νομίσματος, όπως ο εφοδιασμός της ελληνικής αγοράς με τρόφιμα απότηνTürkiye Cumhuriyeti(Τουρκία)καιτηνРепублика Србија(Σερβία), με φάρμακα από Ρουσλάντια και την Μαγκυαρόρσαγκ(Ουγγαρία), με αέριο και πετρέλαιο από τη Ρουσλάντια (και μάλιστα χωρίς πληρωμή), κλπ.
Ενώ έχουν υπογράψει όλα όσα συμφώνησαν, ο γρεκιάνος επίσημος τους χαιρετάει συγκινημένος για την ιστορική στιγμή και ξεκινάει για το αεροδρόμιο. Στη μέση της διαδρομής τον τηλεφωνούν από την Υψηλή Πύλη(кремль) του Μόσκοβα και του ζητούν να επιστρέψει για «κάτι καινούργιο που προέκυψε»…
Γυρνάει στην Υψηλή Πύλη ο Γρεκιάνος και του λένε: «Μάλλον δεν έχουν νόημα όλα όσα συμφωνήσαμε, γιατί δεν θα χρειαστείτε νέο νόμισμα. Πριν λίγο ο Βολόντια Βολοντιμίροβιτς ενημερώθηκε από τον αρχηγό των Φράγγων Τνάλο ότι ο Σηξέλα δεσμεύτηκε ήδη, ότι θα υπογράψει σε λίγες μέρες νέο Μεμοράντουμ με του δανειστές σας»!!!
Το μόνο που μπόρεσε να απαντήσει όταν συνήλθε από την έκπληξη ήταν: «Τι να σας πω; Θα ενημερωθώ στην Αθήνα»…
Την δεύτερη μέρα του μήνα Εκατομβαιώνα (8Ιούλη) ο μπέης Οικονομικών Ευκλείδης Σοτωλάκαστ απέστειλε επιστολή στον Λερναίικο Μηχανισμό Σταθερότητας(European Stability Mechanism – ESM) με την οποία η Γρεκία ζητούσε και τυπικά μια νέα δανειακή σύμβαση. Ένα νέο Μεμοράντουμ!
Σε πέντε μέρες η περιβόητη «κωλοτούμπα» ολοκληρώθηκε! Υπογράφτηκε το τρίτο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής δηλ, το τρίτο μνημόνιο! Η υπερψήφιση του νέου Μεμοράντουμ έγινε το βράδυ της τελευταίας μέρας του μήνα Εκατομβαιώνα (14 Αυγούστου) στη Γερουσία των Γρεκιάνων και σπάει κάθε ρεκόρ σε σχέση με τα προηγούμενα: 222 «ναι», 64 «όχι», 13 «παρών» και τρεις απόντες.
Από το «σκίζουμε τα μνημόνια» στην υπογραφή του 3ο Μεμοράντουμ!
Επιμύθιο
Κάποιοι παραμυθάδες επιμένουν ότι αυτές οι συμφωνίες με το Εμιράτο της Λερναίας Ένωσης είχαν γίνει ήδη από τον 1012. (Ήταν άλλωστε ένα καλός τρόπος για την καταρράκωση της έννοιας «Αριστερά» και κατάπνιξης κάθε κινήματος αντίστασης).
Κατά την συνήθειά του, ο Σηξέλα,όπως κορόιδεψε τους πάντες, κορόιδεψε και τη Ρουσλάντια. Όμως, όπως όλα τα παραμύθια, θα πρέπει να καταλήξουμε σε κάποιο ηθικό δίδαγμα. Το οποίο είναι: Το ότι οι Ρουσλάντιοι πίστεψαν τον Σηξέλα και προσπάθησαν να βοηθήσουν στην σύγχρονη παραγωγική ανασυγκρότηση της Γρεκίας, δείχνει όντως, ότι ένας άλλος δρόμος είναι ρεαλιστικός στον δρόμο της εκκολαπτόμενης αλλαγής ηγεσίας της καπιταλιστικής κυριαρχίας. Ένας δρόμος αυτοδύναμης ανάπτυξης και συνεργασίας ανάμεσα στα μπεηλίκια σε όλον τον κόσμο, που ανοίγει τις δυνατότητες για μια πιο περιεκτική και πολυπολική παγκόσμια καπιταλιστική τάξη, χωρίς την μονοκρατορία της Νεοαλβιώνας και δόγματα του τύπου «ανήκομεν εις την Δύσιν». Αλλά αυτό μπορεί να γίνει χωρίς Σηξέλες και τέτοιους παραμυθάδες…
Τέλος του ιστορικού παραμυθιού.
[Κάθε ομοιότητα με γεγονότα και ονόματα δεν είναι τυχαία.]
Daniel