ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΒΙΑΣΤΗ ΣΟΥ;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Μέχρι και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της 32χρονης παθούσας επικαλέστηκε ο πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αν. Κρήτης προκειμένου να την πείσει να αποσύρει τη μήνυση κατά του χρυσαυγίτη βιαστή της, ο οποίος εμφανίστηκε στη δίκη με πατερίτσες και κολάρο αν και στην Ιεράπετρα κυκλοφορεί αρτιμελής και… αγέρωχος!

«Αγωνία» για την απαλλαγή ενός καταδικασμένου για βιασμό χρυσαυγίτη γυμναστή καταγγέλλεται πως είχε ο πρόεδρος του δικαστηρίου που επρόκειτο να τον δικάσει χθες σε δεύτερο βαθμό.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης και, σύμφωνα με τις μαρτυρίες από την πλευρά της γυναίκας, η ίδια υπέστη πίεση από τον πρόεδρο ώστε να αποσύρει τις κατηγορίες και να συγχωρήσει τον βιαστή της.

Σύμφωνα με την καταγγελία, πριν από την έναρξη της δίκης, ο πρόεδρος, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις, ρώτησε το θύμα του βιασμού αν όντως θέλει να συνεχίσει τη διαδικασία εναντίον του κατηγορουμένου. Δεν έμεινε όμως μόνο στην ερώτηση αυτή.

Οπως καταγγέλλει η πλευρά της πολιτικής αγωγής, ο προεδρεύων δικαστής κάλεσε στην έδρα την παθούσα και από την αρχή υπήρξε ιδιαίτερα πιεστικός για να ανακαλέσει τη μήνυση.

Μάλιστα της διάβασε αποσπάσματα από παλαιότερες καταθέσεις της, στις οποίες αναφερόταν στον Θεό, στα παιδιά της αλλά και στον πνευματικό της, λέγοντας πως θα πρέπει να συγχωρήσει τον βιαστή της.

Της τόνισε επίσης πως ο κατηγορούμενος ήδη καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη και έχει ήδη εκτίσει έναν χρόνο, επισημαίνοντας πως η κοινωνία έχει πάρει το μήνυμα για την απαξία της πράξης του.

Η σήμερα 32χρονη γυναίκα, μετά την αρχική έκπληξη, αρνήθηκε να αποσύρει τη μήνυση αναφέροντας πως ο δράστης δεν της έχει ζητήσει καν συγγνώμη.

Μάλιστα, επικαλούμενος λόγους υγείας ο 58χρονος κατάφερε να λάβει αναστολή εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Τους λόγους της αποφυλάκισής του αμφισβητεί η πλευρά της παθούσας καθώς ο γυμναστής, αν και στο δικαστήριο επί των αναστολών εμφανίστηκε με πατερίτσες και κολάρο, επικαλούμενος πως πάσχει από τη νόσο των δυτών, εντούτοις στην Ιεράπετρα κυκλοφορεί κανονικά και έχει πλούσια δραστηριότητα ακόμα και σε ποδοσφαιρικούς αγώνες με τους οργανωμένους οπαδούς της τοπικής ομάδας.

Σε δήλωσή του στην «Εφ.Συν.» ο συνήγορος της παθούσας Μανώλης Καλαϊτζάκης αναφέρει: «Με έκπληξη είδαμε την υπερβάλλουσα προσπάθεια του προέδρου ώστε η παθούσα να ανακαλέσει συγχωρώντας τον κατηγορούμενο, επικαλούμενου μάλιστα τη θρησκευτική της πίστη».

O δικηγόρος των θυμάτων της επίθεσης Μανώλης Καλαϊτζάκης

Αναβολή πάντως ζήτησαν (για 4η φορά) και οι συνήγοροι του κατηγορουμένου Γιάννης Καλογριδάκης και Γιώργος Κοκοσάλης, καθώς βρίσκονταν εκτός Κρήτης.

Σχετικά με το καταγγελλόμενο περιστατικό οι δύο δικηγόροι σε κοινή δήλωσή τους αναφέρουν: «Τα περιστατικά για τα οποία αιτιάται η πολιτική αγωγή ότι δήθεν διημείφθησαν, σε μας μετεφέρθησαν εντελώς διαφορετικά και σίγουρα όχι με το ύφος που προσπαθεί να τα παρουσιάσει.

Για «πυροτεχνήματα» κάνει λόγο από την πλευρά του γυμναστή ο Γιώργος Κοκοσάλης

Οσο κι αν διαμαρτύρεται η πολιτική αγωγή, προσπαθώντας προφανώς να επηρεάσει μέσω των ΜΜΕ την κρίση των δικαστών, υπενθυμίζουμε ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δεν εκβιάζεται από κανέναν και δη από πυροτεχνήματα». Τελικά η δίκη αναβλήθηκε για τις 19 Ιουνίου.

Η Χρυσή Αυγή και ο Πλακιωτάκης

Ο 58χρονος γυμναστής κρίθηκε πρωτόδικα ένοχος και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή για βιασμό κατ’ εξακολούθηση εις βάρος της 14χρονης τότε αθλήτριας του στίβου.

Η υπόθεση αφορά γεγονότα του 2001 αλλά αποκαλύφθηκε δημοσίως το 2012, όταν ως διευθυντής του εσπερινού Λυκείου Ιεράπετρας κατηγορήθηκε από την τοπική ΕΛΜΕ πως έκανε κήρυγμα υπέρ της Χρυσής Αυγής στην ώρα του μαθήματος.

Στο δικαστήριο για τον βιασμό, είχε ισχυριστεί πως η κατ’ εξακολούθηση ερωτική πράξη αυξάνει την απόδοση των αθλητριών.

Ο ίδιος άνθρωπος είναι μεταξύ των κατηγορουμένων στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ενώ έχει ήδη καταδικαστεί πρωτόδικα σε 3 χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση και για την επίθεση εις βάρος μεταναστών στο χωριό Βαϊνιά της Ιεράπετρας, το 2013.

Υπήρξε από τα βασικά μέλη της οργάνωσης στην Ιεράπετρα, ενώ η σύζυγός του ήταν υποψήφια βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή στο Λασίθι.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος είχε δώσει πολιτική διάσταση στην υπόθεσή του εμπλέκοντας ευθέως τον κουμπάρο του, βουλευτή Λασιθίου της Ν.Δ. Γιάννη Πλακιωτάκη, στο γραφείο του οποίου εργαζόταν μέχρι και το 2010, όταν προσχώρησε στη Χρυσή Αυγή.

«Από εκεί και πέρα αποφάσισα να προσχωρήσω στη Χρυσή Αυγή και αυτό δεν μου το συγχώρεσαν ποτέ. Αυτό πληρώνω και τώρα», είχε πει στο πρωτόδικο δικαστήριο.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 11.04.2019