«ΣΙΡΙΑΛ» ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΥ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νέα ανακοίνωση για την υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής το υπουργείο Υγείας δίνοντας διευκρινίσεις για την ΕΔΕ που διενεργείται αλλά και για τον φάκελο της αναισθησιολόγου, που βρίσκεται στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο και ενώ αύριο συμπληρώνονται δύο μήνες από τον θάνατο του παιδιού και η οικογένεια δεν έχει πάρει ακόμα πειστικές απαντήσεις.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο διαψεύδει πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε ΜΜΕ της Κρήτης, ότι ο φάκελος για τον θάνατο του κοριτσιού έχει χαθεί καθώς «δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία συνεπώς δεν υπάρχει και φάκελος» διευκρινίζοντας πως η Ένορκη Διοικητική Εξέταση συνεχίζεται.

Πάντως από την πλευρά της οικογένειας, ο δικηγόρος Αντώνης Δαμανάκης τόνισε στην «Εφ.Συν.» πως συνεχίζεται η μακρά αναμονή ως προς την επίσημη παράδοση των στοιχείων της δικογραφίας εφόσον δεν έχουν φτάσει ακόμα τα στοιχεία των τοξικολογικών, παρά μόνο των ιστολογικών εξετάσεων από τα όργανα του παιδιού.

Ωστόσο, όπως προανήγγειλε ο ίδιος, αμέσως μόλις η οικογένεια πάρει όλα τα στοιχεία στα χέρια της θα κάνει δημόσια ανακοίνωση μέσω της τεχνικής συμβούλου που έχειορίσει δίνοντας τη δική της εκδοχή για τα αίτια θανάτου του παιδιού.

Για την… παράπλευρη υπόθεση της επιβολής πειθαρχικών ποινών στην αναισθησιολόγο – συγγενή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ως προς την κλοπή φαρμάκων από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, το υπουργείο διευκρινίζει πως «ο φάκελός της βρίσκεται στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο και έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη».

Σε δηλώσεις του στην «Εφ.Συν.» ο υποδιοικητής της ΔΥΠΕ Κρήτης, Στέλιος Δημητρακόπουλος, τονίζει πως αν και επρόκειτο να γυρίσει στο Ηράκλειο για να συμπληρωθεί με τις κατηγορίες που τις αποδίδονται εντούτοις παραμένει στο Κεντρικό Πειθαρχικό λόγω γραφειοκρατίας και έλλειψης προσωπικού για να διεκπεραιώσει όλες τις υποθέσεις.

Ωστόσο, όπως τονίζει ο κ. Δημητρακόπουλος, ο φάκελοςπρόκειται να προωθηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

(Κεντρική φωτογραφία: Απαντήσεις για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας ζητά η οικογένειά της).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 27.02.2016