ΣΤΙΣ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΡΑΓΑΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αμετανόητος για τις πράξεις του εμφανίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά ο γυμναστής Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 401 ετών για τις ασελγείς πράξεις του σε βάρος 36 παιδιών-αθλητών του από την ομάδα μπάσκετ του Ρεθύμνου, και δικάζεται σε δεύτερο βαθμό. 

Ο Σειραγάκης στην αρχική απολογία του είπε και πάλι πως οι ερωτικές συνευρέσεις του με τα παιδιά δεν έγιναν παρά τη θέλησή τους και πως αποτελούσαν μέρος του κώδικα «μύησης» των αθλητών κάνοντας λόγο για «διαστρέβλωση» της πραγματικότητας.

Ο ίδιος καταφέρθηκε κατά των παραγόντων της ομάδας του ΑΓΟΡ, αναφέροντας μάλιστα πως η δουλειά του έφερε μετάλλια στον Σύλλογο, ενώ είχε αντιπαράθεση και με τους δικηγόρων των οικογενειών που παρίστανται ως πολιτική αγωγή.

Προσπάθησε επίσης να διαψεύσει τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν και οι οποίοι κατέθεσαν ως μάρτυρες για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος διέψευσε ότι την ώρα της σύλληψής του τον βρήκαν στο κρεβάτι με κάποιους αθλητές, ενώ οι ίδιοι οι αστυνομικοί επανέλαβαν τα γεγονότα αλλά και την κακή ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρήκαν τα παιδιά.

Ένταση επικράτησε επίσης όταν ο κατηγορούμενος ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με μία από τις μητέρες των παιδιών   

Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία των οικογενειών και των παιδιών από το Ρέθυμνο, ενώ διακριτική αλλά εμφανής ήταν η παρουσία της αστυνομίας για τον φόβο επιθέσεων συγγενών προς τον κατηγορούμενο.

Συνολικά είχαν κληθεί να καταθέσουν 18 μάρτυρες, ωστόσο το δικαστήριο έκρινε πως από τις καταθέσεις των πρώτων 9 σχημάτισε εικόνα και δεν θα εξετάσει τους υπόλοιπους.

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, οπότε θα πραγματοποιηθούν η απολογία του κατηγορούμενου και οι αγορεύσεις των δικηγόρων, ενώ την ίδια μέρα αναμένεται και η έκδοση της απόφασης του Εφετείου.

Η πρωτόδικη απόφαση των 401 χρόνων κάθειρξης έχει συγχωνευθεί σε 220 χρόνια, από τα οποία εκτιτέα είναι τα 25. Ο Νίκος Σειραγάκης συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2011 και βρίσκεται έκτοτε κρατούμενος αρχικά στις φυλακές Τρίπολης και κατόπιν στις φυλακές Γρεβενών. 

(Κεντρική φωτογραφία: Ο Νίκος Σειραγάκης).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 24.10.2016