ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Στην ταυτοποίηση των δραστών του εμπρησμού στο εκδοτήριο της ΑΝΕΚ στο Ηράκλειο προχώρησαν οι λιμενικές αρχές με βάση το υλικό που έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του χώρου, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον Λιμενάρχη Ηρακλείου Δημήτρη Σαϊτάκη έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία η οποία εστάλη στον εισαγγελέα ενώ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Σώματος διενεργήθηκε προανάκριση για τα συμβάντα της 9ης Δεκεμβρίου.

Κατά την αντιπαράθεση των αγροτών με τους απεργούς ναυτικούς κάποιοι από το συγκεντρωμένο πλήθος έβαλαν φωτιά στο εκδοτήριο, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον χώρο ελλιμενισμού των πλοίων. Στη συνέχεια άνθρωποι από την ίδια ομάδα των αγροτών εμπόδισαν δύο φορές τα πυροσβεστικά οχήματα να φτάσουν στο σημείο και να κατασβήσουν τη φωτιά.   

Από τη φωτιά τα εκδοτήρια καταστράφηκαν ολοσχερώς ενώ σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί και οι προμήθειες που συγκέντρωνε το Συντονιστικό Ηρακλείου για τους πρόσφυγες και ήταν αποθηκευμένες σε παρακείμενο χώρο του ίδιου κτιρίου. Πρόκειται για στρώματα, ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης τα οποία σε μεγάλο βαθμό έχουν καταστραφεί και αποτελούν τις…«παράπλευρες απώλειες» της οργής των αγροτών.

*φωτο: Εφ.Συν. – Μάριος Διονέλλης

Μηνύσεις πάντως αναμένεται να κατατεθούν και από τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας εις βάρος του καπετάνιου του πλοίου Blue Horizon καθώς θεωρούν πως με την προκλητική του συμπεριφορά εξόργισε το συγκεντρωμένο πλήθος. Συγκεκριμένα τον κατηγορούν πως φούλαρε τις μηχανές σπάζοντας τους κάβους θέτοντας με τον τρόπο αυτό σε κίνδυνο τη ζωή όσων είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το πλοίο. 

(Κεντρική φωτογραφία: Η εικόνα των εκδοτηρίων της ΑΝΕΚ μετά τον εμπρησμό. *Εφ.Συν. – Μάριος Διονέλλης).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 12.12.2016