ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΕ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Δείγμα… κρητικής φιλοξενίας απόλαυσαν τουρίστες από την ΠΓΔΜ, οι οποίοι βρέθηκαν στο νησί και συγκεκριμένα στα Μάλια. Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου της περιοχής αρνήθηκε να τους φιλοξενήσει όταν διαπίστωσε τον τόπο καταγωγής τους, ενώ φαίνεται να ενοχλήθηκε από την αναγραφή του όρου «Μακεδονία» στα διαβατήριά τους.

Ο Γ.Τ., ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, δημοσίευσε ο ίδιος το… κατόρθωμά του στην ιστοσελίδα του στο facebook συνοδεύοντας με το εξής κείμενο δύο φωτογραφίες από τα διαβατήρια των επισκεπτών της Κρήτης.

«Ηρθαν να ζητήσουν δωμάτιο αλλά με τέτοια διαβατήρια τους είπα ότι αυτά τα διαβατήρια δεν ισχύουν στο ξενοδοχείο μου. ΜΑΓΚΙΑ ΜΟΥ. Εγώ σαν Ελληνας έπραξα το πρέπον, φροντίστε και υπόλοιποι…».

Η συγκεκριμένη ανάρτηση προκάλεσε εκατοντάδες αρνητικά σχόλια (αλλά και αρκετά θετικά από ομοϊδεάτες του ξενοδόχου).

Επειτα από λίγες ώρες το ίδιο το facebook κατέβασε την εν λόγω ανάρτηση θεωρώντας πως εμπίπτει στους κανόνες περί «έκφρασης μίσους».

Ο ίδιος ο ξενοδόχος ανακοίνωσε το κατέβασμα της προηγούμενης ανάρτησής του δεχόμενος και πάλι διφορούμενα σχόλια.

Αργότερα πάντως ο ίδιος έδωσε μέσω του λογαριασμού του διαφορετική εκδοχή για το περιστατικό γράφοντας: «Για να τελειώνει η ιστορία με τους κυρίους που ήρθαν με διαβατήρια της (Μακεδονίας). Γύρω στις 2 τα ξημερώματα ήρθαν χωρίς να έχουν κρατήσει, προφανώς να μην τους δέχτηκε και κάποιος άλλος συνάδελφος, και ήταν μεθυσμένοι και για αυτό δεν τους έβαλα στο δωμάτιο. Ελπίζω να μην ξανασχοληθείτε με το θέμα».

Ο συγκεκριμένος ξενοδόχος είναι μέλος της Ενωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Δωματίων Νομού Ηρακλείου «Η Φιλοξενία». Εκ μέρους της Ενωσης ο Μανώλης Ζερβάκης, πρώην πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ., ανέφερε στην «Εφ.Συν.»«Αν ευσταθεί το συγκεκριμένο περιστατικό προφανώς είναι ιδιαίτερα αρνητικό. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ο τόπος καταγωγής ή η αναγραφή του στο διαβατήριο να είναι λόγος εκδίωξης των επισκεπτών από ένα ξενοδοχείο».

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 13.08.2018