ΦΡΙΚΗ ΜΕ 15ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΝΕΑ ΥΠΟΘΕΣΗ «ΚΟΛΩΝΟΥ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νέα υπόθεση «Κολωνου» στην Κρήτη με λυράρη που κατηγορείται πως βίαζε και εξέδιδε επί πέντε χρόνια ένα παιδί • Και γιατρός μεταξύ των «πελατών».

Σοκ προκαλεί στην Κρήτη η υπόθεση κατ’ εξακολούθηση βιασμού και μαστροπείας σε βάρος 15χρονου αγοριού που αποκαλύφθηκε χθες από τις αστυνομικές αρχές ύστερα από καταγγελία της μητέρας του παιδιού. Ως βασικός κατηγορούμενος έχει συλληφθεί ένας 66χρονος Κρητικός λυράρης, σχετικά γνωστός στην τοπική κοινωνία και μέχρι πρόσφατα θεωρούμενος «υπεράνω υποψίας». Ο 66χρονος φέρεται να είχε προσεγγίσει εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια το παιδί, από όταν ήταν στην ηλικία των 11 ετών, προσποιούμενος αρχικά τον φίλο των γονιών του, ενώ εξετάζεται αν ο ανήλικος ήταν μεταξύ των παιδιών στα οποία παρέδιδε μαθήματα κρητικής λύρας ο μουσικός.

Η αρχική φιλική σχέση εξελίχθηκε σε κατ’ εξακολούθηση βιασμό του ανηλίκου, ενώ στη συνέχεια ο 66χρονος φέρεται να απειλούσε το παιδί ότι αν μιλήσει θα καταστρέψει την οικογένειά του. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, οι απεχθείς πράξεις του δεν σταμάτησαν μόνο στον βιασμό του παιδιού, αλλά ξεκίνησε να το εκδίδει σε άνδρες πελάτες μέσω ειδικών σελίδων όπου είχε φτιάξει τουλάχιστον τρία ψεύτικα προφίλ με τα στοιχεία του παιδιού. Εκεί ο 66χρονος ανέβαζε φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου που ανάγκαζε το παιδί να του στέλνει και στις οποίες εμφανίζεται γυμνό ή με τα εσώρουχα.

Ο μουσικός συνελήφθη από την αστυνομία και σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα, αντιμετωπίζοντας βαριές κατηγορίες και συγκεκριμένα για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιόν τους κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση. Οι συγκεκριμένες πράξεις για τις οποίες έχει συλλεχθεί προανακριτικό υλικό αφορούν την περίοδο από το 2018 ώς και τη 15η Φεβρουαρίου 2023.

Και γιατρός

Παράλληλα, έρευνα διεξάγεται και εις βάρος συνολικά 29 χρηστών των σελίδων όπου βρίσκονταν τα προφίλ του παιδιού και οι οποίοι φέρεται να έχουν έρθει σε επαφή μαζί του διαδικτυακά ή διά ζώσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, ο 66χρονος είχε κανονίσει για το παιδί τρεις συναντήσεις με διαφορετικούς άνδρες, προκειμένου να συνευρεθεί ερωτικά μαζί τους. Ενας εξ αυτών φέρεται να είναι 46χρονος γιατρός που υπηρετεί ως ουρολόγος σε δημόσιο νοσοκομείο του Ηρακλείου και για τον οποίο έχει ήδη κινηθεί αντίστοιχη διαδικασία, ενώ με απόφαση του υπουργείου Υγείας ξεκίνησε ήδη εις βάρος του πειθαρχική διαδικασία και τέθηκε σε αργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το τοπικό σάιτ Cretalive.gr, από την έρευνα των Αρχών έχει προκύψει κατηγορητήριο κακουργηματικού χαρακτήρα εις βάρος του 66χρονου για πορνογραφικό υλικό με θύμα ακόμα ένα παιδί και συγκεκριμένα ένα κορίτσι που σχετίζεται με τον 15χρονο για τον οποίο έγινε η αρχική καταγγελία από την οικογένειά του. Στις πρώτες του καταθέσεις στους αστυνομικούς ο Κρητικός λυράρης αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση ενώ σήμερα αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να καταθέσει στον ανακριτή και στον εισαγγελέα.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 28.03.2023