+

ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΒΙΑΣΤΗΣ ΑΝΗΛΙΚΗΣ

Ενοχο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση έκρινε τον χρυσαυγίτη πρώην γυμναστή από την Ιεράπετρα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου και τον καταδίκασε σε 12 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή. Η υπόθεση αφορά την καταγγελία πρώην αθλήτριάς του για κατ’ επανάληψη εξαναγκασμό της σε συνουσία το 2001, όταν εκείνη ήταν 14 ετών, και είχε συγκλονίσει την Ιεράπετρα όταν αποκαλύφθηκε δημοσίως το 2012.

Στην τοποθέτησή της η εισαγγελέας της έδρας ήταν καταπέλτης εις βάρος του κατηγορούμενου και ζήτησε από το δικαστήριο να ακούσει την κραυγή της κοπέλας, όπως αυτή εκφράστηκε στη συγκλονιστική της κατάθεση, μια κατάθεση που όμοιά της δεν έχει ξαναδεί όσα χρόνια ασκεί το δικαστικό λειτούργημα, όπως είπε η ίδια.

Είχε προηγηθεί η απολογία του κατηγορούμενου, ο οποίος πολλές φορές προκάλεσε με όσα είπε το ακροατήριο και την έδρα. Ο ίδιος έκανε λόγο για μια «ιδιαίτερα πεπειραμένη» κοπέλα, που αν και 14χρονη τότε, είχε ερωτικές σχέσεις και πριν από αυτόν. Είπε πως η ίδια ήταν που του ζήτησε σχέση και πως όσα βίωσε ερωτικά μαζί της δεν τα έχει ξαναζήσει ποτέ.

Μίλησε για δικά της ερωτικά γράμματα, τουλάχιστον έξι ή επτά, που του είχε δώσει η ίδια και θα αποδείκνυαν τον ισχυρισμό του ότι επρόκειτο για ερωτική σχέση και όχι για βιασμό. Οταν το δικαστήριο όμως του ζήτησε να τα παρουσιάσει, είπε πως ο ίδιος τα κατέστρεψε όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση και πως αυτό ήταν ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του.

Απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις της εισαγγελέως για τις ανάρμοστες σχέσεις του με την αθλήτριά του, έφτασε να πει πως η κατ’ εξακολούθηση ερωτική πράξη αυξάνει την απόδοση των γυναικών και πως αυτό απέβαινε σε όφελός της κατά τη διάρκεια των αγώνων, επικαλούμενος μάλιστα και μαρτυρίες γιατρών για την αύξηση της γυναικείας libido όταν βρίσκονται σε κατάσταση εκγύμνασης.

Ερωτηθείς για το νεαρό της ηλικίας της κοπέλας, είπε πως για την Ιεράπετρα είναι φυσιολογικό να έχουν ερωτικές σχέσεις 13χρονα και 14χρονα κορίτσια και παρότρυνε την εισαγγελέα να κυκλοφορήσει στην πόλη για να δει ότι τα βράδια κυκλοφορούν περισσότερο τέτοιες ηλικίες, παρά 18χρονες και 20χρονες.

Μικρή ένταση προκλήθηκε στο δικαστήριο όταν ρωτήθηκε πώς εξηγεί τη στάση της πρώην αθλήτριάς του και τις συγκλονιστικές περιγραφές της για όσα έζησε στα χέρια του. Ο Γ.Π. είπε πως είναι ανεξήγητη η μεταστροφή της στάσης της 25χρονης σήμερα κοπέλας και εκτίμησε πως χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση, φράση που προκάλεσε την αντίδραση γυναίκας δικηγόρου που βρισκόταν στην αίθουσα και τον φώναξε αν ο ίδιος έχει κοιταχτεί. Η γυναίκα αποβλήθηκε αμέσως από την αίθουσα ώστε να αποτραπεί μεγαλύτερη ένταση.

Ο Πλακιωτάκης

Ο κατηγορούμενος μίλησε για πολιτική πλεκτάνη και συκοφαντίες εις βάρος του, εμπλέκοντας ευθέως τον κουμπάρο του και σημερινό κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ., βουλευτή Λασιθίου, Γιάννη Πλακιωτάκη. Οπως είπε, υπάρχουν άτομα της επιρροής του βουλευτή, ακόμα και κοινός τους συγγενής, που θέλουν να τον εκδικηθούν για την αποχώρησή του από τη Ν.Δ. και την ένταξή του στη Χρυσή Αυγή.

Οπως είναι γνωστό, παλαιότερα ο κατηγορούμενος είχε υπηρετήσει στο γραφείο του βουλευτή, ενώ, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, βρισκόταν στο πλευρό του μέχρι και το 2010. «Οταν κατέβηκε ως υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, όλος ο προεκλογικός του αγώνας πέρασε από τα χέρια μου», είπε ο κατηγορούμενος.

«Από εκεί και πέρα αποφάσισα να προσχωρήσω στη Χρυσή Αυγή και αυτό δεν μου το συγχώρεσαν ποτέ. Αυτό πληρώνω και τώρα», είπε χαρακτηριστικά. Ειδικά για τον κ. Πλακιωτάκη, στην ακροαματική διαδικασία ακούστηκαν και καταγγελίες ότι μετά την απομάκρυνση του Γ.Π. από το γραφείο του, είχε προτείνει στον μετέπειτα σύζυγο της παθούσας να λάβει τη συγκεκριμένη θέση απόσπασης, με στόχο να διασφαλίσει τη σιωπή της οικογένειας της κοπέλας.

Επίσης, κατά τις προηγούμενες ημέρες της ακροαματικής διαδικασίας είχαν καταγγελθεί από μάρτυρες κατηγορίας και προσπάθειες συγκάλυψης του βιασμού της αθλήτριας από τη διοίκηση του αθλητικού συλλόγου «Λιβυκός», η οποία, αν και ενημερώθηκε από τον ίδιο τον γυμναστή για τα περιστατικά, δεν ενημέρωσε ως όφειλε την οικογένεια της νεαρής κοπέλας.

Ο καταδικασθείς γυμναστής είναι κατηγορούμενος και στη δίκη της Χρυσής Αυγής που διεξάγεται στον Κορυδαλλό με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ενώ έχει ήδη καταδικαστεί πρωτόδικα σε 3 χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση και για την επίθεση εις βάρος μεταναστών στο χωριό Βαϊνιά της Ιεράπετρας.

(Κεντρική φωτογραφία: Στην τοποθέτησή της η εισαγγελέας της έδρας ήταν καταπέλτης εις βάρος του κατηγορούμενου και ζήτησε από το δικαστήριο να ακούσει την κραυγή της κοπέλας, όπως αυτή εκφράστηκε στη συγκλονιστική της κατάθεση).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 12.06.2015