ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE

Καλώς ήρθατε!

Aυτό είναι το site στο οποίο δημοσιεύω το υλικό της δημοσιογραφικής μου δουλειάς από το 2008 και μετά. Εδώ θα βρείτε τα ρεπορτάζ μου αλλά και άρθρα γνώμης σε σχέση με την τρέχουσα επικαιρότητα. Εδώ επίσης φιλοξενείται και η ραδιοφωνική εκπομπή / podcast «Πίσω Σελίδες», που επιμελούμαι και παρουσιάζω για μία ώρα κάθε μέρα, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή. (Οι εκπομπές και στη διεύθυνση: www.pisoselides.gr).

ΠΟΙΟΣ

Γεννήθηκα τον Ιούλιο του 1976 στην Αθήνα. Μεγάλωσα στο Χαϊδάρι. Από το 2010 ζω μόνιμα στην Κρήτη. Εργάζομαι ως ανταποκριτής για την Εφημερίδα των Συντακτών (όντας και μέλος του συνεταιρισμού των εργαζομένων της) και για τον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό ΣΚΑΙ. 

Η δημοσιογραφία για μένα ξεκίνησε από τις σχολικές εφημερίδες στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο και στη συνέχεια με την έκδοση ενός τοπικού μηνιαίου εντύπου με τίτλο: «Δίαυλος Χαϊδαρίου» και με πρώτο αντικείμενο το ρεπορτάζ Αυτοδιοίκησης. Επαγγελματικά εργάζομαι ως δημοσιογράφος από το 1999. 

Αποφοίτησα από το «Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας» το 1997. Φοίτησα στο ΠΣΕ Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας.  

Στην Αθήνα υπήρξα από τα πρώτα μέλη των δημοσιογραφικών ομάδων του ραδιοφωνικού σταθμού Στο Κόκκινο 105,5 και του TVXS.gr.  Εχω εργαστεί στις εφημερίδες Χρηματιστήριο, Αποψη, Daily Times, Δρόμος της Αριστεράς, Ανάποδος Τύπος ενώ κείμενά μου έχουν δημοσιευθεί στην Αυγή, στην Εποχή και στη ΓΑΛΕΡΑ.

Στην Κρήτη έχω εργαστεί στην ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ CRETA, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ (101,5), ΣΚΑΙ Κρήτης (99,2) και CandiaNEWS (93,6) και στην ιστοσελίδα Flashnews.gr ενώ συμμετείχα στην ηλεκτρονική αναβίωση της εφημερίδας ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, την περίοδο 2017-18.

Το 2011, μαζί με ομάδα συναδέλφων, δημιουργήσαμε τη συμμετοχική τηλεόραση στο web «πολίτεςTV».

Είμαι μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Μπορείτε να με βρείτε στο FACEBOOK και στο TWITTER

*  Για την λειτουργικότητα του site:

 

Ο βασικός διαχωρισμός των δημοσιεύσεων (στο κεντρικό μενού) γίνεται ανά περιοχή  και ανά θεματική ενότητα, σε βασικά ζητήματα που τραβούν το δημοσιογραφικό μου ενδιαφέρον (π.χ. Περιβάλλον, Δικαιώματα, Ρατσισμός, Δημόσιος χώρος κτλ). 

Συνολικά εδώ συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιογραφικής μου δουλειάς, είτε με πρωτογενείς δημοσιεύσεις είτε με αναδημοσιεύσεις θεμάτων μου από τα ΜΜΕ στα οποία εργάζομαι ή έχω εργαστεί στο παρελθόν. (Όπου υπάρχει, έχει προστεθεί και ο εξωτερικός σύνδεσμος προς την πρώτη δημοσίευση).

Σχόλια και παρατηρήσεις μπορείτε να μου στείλετε στο marios@dionellis.gr 

Καλή ανάγνωση.