ΠΟΙΟΣ

Μάριος Διονέλλης – δημοσιογράφος

Γεννήθηκα τον Ιούλιο του 1976 στην Αθήνα. Μεγάλωσα στο Χαϊδάρι.

Αποφοίτησα από το Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας το 1997. Φοίτησα στο ΠΣΕ Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας.  

Από το 2010 ζω μόνιμα στην Κρήτη. Εργάζομαι ως ανταποκριτής για την Εφημερίδα των Συντακτών (όντας και μέλος του συνεταιρισμού των εργαζομένων της) και για τον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό ΣΚΑΙ. 

Στην Αθήνα υπήρξα από τα πρώτα μέλη των δημοσιογραφικών ομάδων του ραδιοφωνικού σταθμού Στο Κόκκινο 105,5 και του TVXS.gr

Κατά το παρελθόν έχω εργαστεί στις εφημερίδες Αποψη, Χρηματιστήριο, Δρόμος της Αριστεράς ενώ κείμενά μου έχουν δημοσιευθεί στην Αυγή, στην Εποχή και στη ΓΑΛΕΡΑ. Επίσης σε διάφορες τοπικές εφημερίδες της Αττικής, μία από τις οποίες, τον «Δίαυλο Χαϊδαρίου», εξέδιδα ο ίδιος από το 1994.

Στην Κρήτη έχω εργαστεί στην ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ CRETA, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ (101,5), ΣΚΑΙ Κρήτης (99,2) και CandiaNEWS (93,6) και στην ιστοσελίδα Flashnews.gr ενώ συμμετείχα στην ηλεκτρονική αναβίωση της εφημερίδας ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, την περίοδο 2017-18. Το 2011, μαζί με ομάδα συναδέλφων, δημιουργήσαμε τη συμμετοχική τηλεόραση στο web «πολίτεςTV».

Συμμετείχα στη δημοσιογραφική ομάδα του ντοκιμαντέρ AGORA του Γιώργου Αυγερόπουλου (2015). Το 2008 ήμουν υποψήφιος εκ μέρους της Ελλάδας για το δημοσιογραφικό βραβείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με δύο ρεπορτάζ του TVXS για τα πρώτα κύματα προσφύγων στη Λέσβο («Από τις Βρυξέλλες στην Παγανή» και «Τα Κοράκια της Λέσβου»)

Είμαι μέλος της ΕΣΗΕΑ.