ΠΟΙΟΣ

Μάριος Διονέλλης – δημοσιογράφος

Γεννήθηκα τον Ιούλιο του 1976 στην Αθήνα. Μεγάλωσα στο Χαϊδάρι.

Η δημοσιογραφία ήταν το μόνο πράγμα που θέλησα επαγγελματικά. Πρώτα οι σχολικές εφημερίδες στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο και μετά η έκδοση ενός τοπικού μηνιαίου εντύπου με τίτλο: «Δίαυλος Χαϊδαρίου» και με πρώτο αντικείμενο το ρεπορτάζ Αυτοδιοίκησης. (Τα πρώτα μου λεφτά πάντως τα έβγαλα ως ελαιοχρωματιστής, διανομέας και σερβιτόρος).

Αποφοίτησα από το «Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας» το 1997. Φοίτησα στο ΠΣΕ Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας.  

Από το 2010 ζω μόνιμα στην Κρήτη. Εργάζομαι ως ανταποκριτής για την Εφημερίδα των Συντακτών (όντας και μέλος του συνεταιρισμού των εργαζομένων της) και για τον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό ΣΚΑΙ. 

Στην Αθήνα υπήρξα από τα πρώτα μέλη των δημοσιογραφικών ομάδων του ραδιοφωνικού σταθμού Στο Κόκκινο 105,5 και του TVXS.gr.  Εχω εργαστεί στις εφημερίδες Χρηματιστήριο, Αποψη, Daily Times, Δρόμος της Αριστεράς ενώ κείμενά μου έχουν δημοσιευθεί στην Αυγή, στην Εποχή και στη ΓΑΛΕΡΑ.

Στην Κρήτη έχω εργαστεί στην ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ CRETA, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ (101,5), ΣΚΑΙ Κρήτης (99,2) και CandiaNEWS (93,6) και στην ιστοσελίδα Flashnews.gr ενώ συμμετείχα στην ηλεκτρονική αναβίωση της εφημερίδας ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, την περίοδο 2017-18.

Το 2011, μαζί με ομάδα συναδέλφων, δημιουργήσαμε τη συμμετοχική τηλεόραση στο web «πολίτεςTV».

Στο παρόν site δημοσιεύω κείμενα γνώμης στην ενότητα BLOG. Εδώ επίσης συγκεντρώνω τη δημοσιευμένη δουλειά μου (άρθρα, ρεπορτάζ, video κτλ) μετά το 2008 από τα ΜΜΕ που έχω εργαστεί.

Είμαι μέλος της ΕΣΗΕΑ.