ΠΟΙΟΣ

μάριος διονέλλης – δημοσιογράφος

Γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1976 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στο Χαϊδάρι.

Αποφοίτησε από το Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας το 1997. Φοίτησε στο ΠΣΕ Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας.  

Από το 2010 ζει μόνιμα στην Κρήτη και εργάζεται ως ανταποκριτής της Εφημερίδας των Συντακτών και του τηλεοπτικού ΣΚΑΙ. Σε τοπικό επίπεδο είναι συνεργάτης του ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ

Στην Αθήνα υπήρξε από τα πρώτα μέλη των δημοσιογραφικών ομάδων του ραδιοφωνικού σταθμού Στο Κόκκινο 105,5 και του TVXS.gr

Κατά το παρελθόν έχει εργαστεί στις εφημερίδες Χρηματιστήριο, Δρόμος της Αριστεράς ενώ κείμενά του έχουν δημοσιευθεί στην Αυγή, την Εποχή και τη ΓΑΛΕΡΑ.

Στην Κρήτη έχει εργαστεί στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Σκάι Κρήτης 92,1 και  CandiaNews 93,6 και στην ιστοσελίδα Flashnews.gr ενώ το 2011 δημιούργησε τη συμμετοχική τηλεόραση στο web πολίτεςTV.

Συμμετείχε στη δημοσιογραφική ομάδα του ντοκιμαντέρ AGORA του Γιώργου Αυγερόπουλου (2015). Το 2008 ήταν υποψήφιος εκ μέρους της Ελλάδας για το δημοσιογραφικό βραβείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με δύο ρεπορτάζ του TVXS για τα πρώτα κύματα προσφύγων στη Λέσβο («Από τις Βρυξέλλες στην Παγανή» και «Τα Κοράκια της Λέσβου»)

Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ.