

Ενα βασικό πρόβλημα που δημιουργούν οι θεωρίες συνωμοσίας είναι ότι μπορούν να συμπαρασύρουν και άλλες, φαινομενικά ασύνδετες, αλλά άξιες έρευνας υποθέσεις, όπως για παράδειγμα αυτή: Εχει ο κορονοϊός σχέση με την καταστροφή του περιβάλλοντος και με την παρέμβαση του ανθρώπου στη φύση και στα οικοσυστήματα;
Ναι έχει, και αυτό δεν είναι θεωρία συνωμοσίας κάποιων ακραιφνών οικολόγων. Οι επιστήμονες μιλούν εδώ και χρόνια για τις συνθήκες που δημιουργούν όλο και πιο επιθετικούς ιούς για την ανθρωπότητα.
Σχεδόν οι μισές από τις νέες ασθένειες που προχώρησαν από τα ζώα στους ανθρώπους (που ονομάζονται ζωονοσογόνοι παθογόνοι οργανισμοί) μετά το 1940, μπορούν να εντοπιστούν σε συνθήκες όπου υπήρξαν αλλαγές στη χρήση γης, τη γεωργία ή το κυνήγι άγριων ζώων. Ο SARS, ο Ebola, ο ιός του Δυτικού Νείλου, ο ΜERS και άλλοι ιοί ταιριάζουν στο προφίλ αυτό και μπορεί να υπάρχουν έως και 10.000 ιοί θηλαστικών, δυνητικά επικίνδυνοι για τους ανθρώπους, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Υγείας του Πανεπιστημίου Davis της Καλιφόρνιας.
Όπως είναι φυσικό, με την έξαρση του κάθε ιού η ανθρωπότητα επικεντρώνεται στο πώς θα τον αντιμετωπίσει και η συζήτηση για το πώς θα περιορίσουμε τις αιτίες εμφάνισής του πηγαίνει σε δεύτερη μοίρα. Το πολύ δυσάρεστο είναι ότι πιο εύκολα θα δείτε ανθρώπους να κινητοποιούνται καίγοντας κεραίες 5G για να γλιτώσουν από τον κορονοϊό παρά να αρχίζουν να παίρνουν λίγο πιο σοβαρά τη σχέση τους με τη φύση.
Για την Ελλάδα, το ακόμα πιο δυσάρεστο, είναι η ταυτόχρονη με την πανδημία κατάθεση ενός αντι-περιβαλλοντικού νομοσχεδίου που ανοίγει διάπλατα τις πόρτες σε κάθε λογής επενδυτές να «ασελγήσουν» ακόμα και στις προστατευόμενες περιοχές. Είπαμε, η Δεξιά θα είναι πάντα Δεξιά και με κορονοϊό. Και οι «επενδυτές», από τις μεγάλες εταιρίες ανεμογεννητριών μέχρι τους μικρούς ιδιοκτήτες μιας καφετέριας στην παραλία του Ηρακλείου ξεθαρρεύουν. Και ενώ εσείς και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κάθεστε σπίτι, οι μπουλντόζες έχουν ήδη πιάσει δουλειά. Οι καταγγελίες είναι ήδη πολλές.
(Στα σχόλια αυτού του θέματος βάζω μπόλικα λινκ για παραπάνω μελέτη,ώστε να μην πλατειάσω εδώ) – Σχολιάστε