ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ SPRIDER

Πλιάτσικο τη νύχτα στα καταστήματα του Ηρακλείου από ανθρώπους της εταιρίας.

Με σακιά ελιών προσπάθησαν να φυγαδεύσουν τα προϊόντα της εταιρίας SPRIDER από τα καταστήματα του Ηρακλείου οι υπεύθυνοι της επιχείρησης. Τα ξημερώματα της Τρίτης εκτυλίχθηκε ένα περίεργο «κυνηγητό» μεταξύ των μελών του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και τριών εντεταλμένων ατόμων της εταιρίας, που πήραν οδηγίες να αδειάσουν τα ράφια και τις αποθήκες των καταστημάτων στο Ηράκλειο. 

Όπως καταγγέλλει στην «Εφ.Συν». ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Στέλιος Βοριάς, γύρω στα μεσάνυχτα οι εργαζόμενοι πήραν την πληροφορία πως φυγαδεύονται τα προϊόντα. «Βρέθηκα ο ίδιος στο κατάστημα στη Λ. Καζαντζίδη και ενώ ήταν όλα τα φώτα σβηστά διέκρινα τρεις σκιές να κινούνται μέσα στο μαγαζί. Φώναξα αλλά δεν πήρα καμία απάντηση και κατόπιν κάλεσα την αστυνομία. Όταν ήρθαν οι άνδρες της ΔΙΑΣ ένας από τους τρεις έδειξε εξουσιοδότηση από την εταιρία για μεταφορά των ταμειακών μηχανών και των προϊόντων. Ωστόσο, οδηγηθήκαμε όλοι στο Τμήμα όπου τους δόθηκε εντολή να μην μετακινήσουν τίποτα από το χώρο μέχρι να ξημερώσει». 

Το σίριαλ όμως δε σταματά εκεί αφού όπως φαίνεται οι εντολές που είχαν πάρει οι συγκεκριμένοι ήταν να απομακρύνουν πάση θυσία τα εμπορεύματα. «Στις 4 τα ξημερώματα δέχτηκα τηλεφώνημα από το αστυνομικό τμήμα Μοιρών» συνεχίζει ο κ. Βοργιάς. «Μου είπαν πως συνέλαβαν δύο άνδρες οι οποίοι μέσα στο φορτηγάκι τους είχαν σακιά για ελιές, γεμάτα με ρούχα της SPRIDER, τα οποία έφεραν ακόμα και τα αντικλεπτικά ταμπελάκια. Προφανώς είχαν παραβεί την εντολή της αστυνομίας αλλά για κακή τους τύχη έπεσαν σε μπλόκο των ΤΑΕ στα νότια του νομού και τελικά συνελήφθησαν». 

Αξιοσημείωτο είναι πως όταν οι δύο συλληφθέντες (γνωστοί στις αστυνομικές αρχές) ερωτήθηκαν για την προέλευση των εμπορευμάτων απάντησαν πως τους τα χάρισε κάποιος από το Ηράκλειο, ενώ ο άνθρωπος με την εξουσιοδότηση αποδείχτηκε πως δεν ήταν μέλος της εταιρίας αλλά εργαζόμενος σε εταιρία security εκτός Κρήτης. 

Ελπίδα τους το εμπόρευμα

«Το εμπόρευμα της εταιρίας είναι η τελευταία ελπίδα των εργαζομένων να πάρουν τις αποζημιώσεις τους. Το ότι θέλησαν να το φυγαδεύσουν νύχτα δείχνει τις πρακτικές που επιφυλάσσουν για τους ανθρώπους που δούλεψαν τόσα χρόνια για αυτούς», λέει ο κ. Βοργιάς. 

Η μέχρι πρότινος υποδιευθύντρια καταστήματος του Ηρακλείου Κατερίνα Γεωργοπούλου κάνει έκκληση για κοινή δράση των 800 εργαζομένων της εταιρίας σε όλη την Ελλάδα. «Μέχρι πριν λίγες μέρες η εταιρία έβγαζε τεράστια ποσά από το bazaar που είχε ξεκινήσει, προφανώς ξέροντας πως πάνε για κλείσιμο. Απαιτούμε την καταβολή των μισθών που μας χρωστάνε (σ.σ. από 2 έως 5 μήνες) και την πληρωμή των αποζημιώσεων για όλους τους συναδέλφους. Δε σκοπεύουμε να το αφήσουμε να περάσει έτσι», λέει η κ. Γεωργοπούλου. Οι εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν χθες έξω από τα καταστήματα της Κρήτης μιλούν για ποσά περίπου μισού εκατομμυρίου Ευρώ, που μπήκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων προσφορών στο ταμείο της εταιρίας μόνο από τη Νότια Ελλάδα.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 02.10.2013