Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Σαν λάφυρο περιέφερε στα social media αστυνομικός που υπηρετεί στα Χανιά το πανό που αφαίρεσε με τη βία η αστυνομία από τους διαδηλωτές στη συγκέντρωση της 6ης Δεκεμβρίου στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Σε μια επίδειξη μίσους, ο αστυνομικός με αρχικά Σ.Κ. φωτογραφίζεται υπερήφανος για το κατόρθωμά του μαζί με το πανό του ΚΚΕ(μ-λ) που άρπαξε (προφανώς μαζί με τους συναδέλφους του) από τα χέρια των διαδηλωτών. Την ανάρτηση της φωτογραφίας ο αστυνομικός τη συνοδεύει με το εξής κείμενο: «Από… τα λάφυρα της ημέρας. Μετά από μάχη με τα “κακά” παιδιά, το πανό τους έγινε δικό μας…»

Πέρα από την ντροπιαστική και μισαλλόδοξη εικόνα που παρουσιάζει δημοσίως ο συγκεκριμένος κρατικός λειτουργός, ενδιαφέρον έχει και το ποια ακριβώς ήταν τα «κακά» παιδιά από τα οποία αφαιρέθηκε το συγκεκριμένο «λάφυρο». Οπως έχουν καταγράψει οι τηλεοπτικές κάμερες και όπως έχει καταγγείλει και ο ίδιος στην «Εφ.Συν.», το πανό αφαιρέθηκε από τα χέρια ενός συνταξιούχου γιατρού, 68 ετών, τον οποίο οι αστυνομικοί χτύπησαν επανειλημμένα με κλομπ στα χέρια ώστε να του το αποσπάσουν.

Οπως είχε καταγγείλει ο ίδιος ο Αρτέμης Αρχολέων, μέλος του ΚΚΕ (μ-λ), μιλώντας στην «Εφ.Συν.» στις 8/12, «δέχτηκα χτυπήματα με τα κλομπ από αστυνομικούς που είχαν εντολή να αρπάξουν το πανό του ΚΚΕ (μ-λ) και αρνήθηκα με όλες μου τις δυνάμεις να το αφήσω. Εκείνη την ώρα το πανό είναι η ταυτότητά μου, η σημαία μου, έτσι το αισθάνθηκα και έτσι έπραξα».

Φωτογραφία από τη στιγμή της επίθεσης εις βάρος του 68χρονου.

Η ανάρτηση της φωτογραφίας με το πανό σαν λάφυρο έγινε από τον αστυνομικό την ίδια μέρα, ωστόσο αποκαλύφθηκε χθες από την εφημερίδα «Αγώνας της Κρήτης», η οποία σε νεότερο δημοσίευμά της θέτει ευθέως το ερώτημα προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αν η αστυνομία στα Χανιά είναι σε πόλεμο με τους διαδηλωτές και αν θεωρούνται εχθροί ή «κακά παιδιά» τα οποία πρέπει να ηττηθούν.

Με ανακοίνωσή της η Τοπική Οργάνωση Χανίων του ΚΚΕ(μ-λ) τονίζει πως η ανάρτηση του πανό σαν λάφυρο ξεσηκώνει δίκαια την οργή του δημοκρατικού κόσμου των Χανίων. Ωστόσο τονίζεται πως το πρόβλημα δεν είναι τόσο ο προκλητικός ΜΑΤατζής. «Ο προβληματισμός μας οφείλει να είναι πώς θα υπηρετήσουμε το σπάσιμο της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής μέσα από το δυνάμωμα της πάλης του λαού για τα δίκια του […] Η τρομοκρατία και η καταστολή είναι κανονική πολιτική, όπως άλλωστε συμβαίνει και διεθνώς, και όχι βίτσιο της δεξιάς ή κάποιων θερμόαιμων ροπαλοφόρων. Σ’ αυτή την κανονικότητα της βαρβαρότητας είναι ανάγκη ν’ αντισταθεί ο λαός αποφασιστικά και όσο κι αν είναι δύσκολος αυτός ο δρόμος, άλλος πιο εύκολος απλά δεν υπάρχει», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 29.12.2020